25. decembar – DONACIJA KLINICI ZA ONKOLOGIJUI RADIOTERAPIJU

0
363

Nevladina organizacija “Zdrava Dona Montenegrina” donirala je Klinici za onkologiju i radioterapiju Kliničkog centra Crne Gore 26 silikonskih proteza, koje su namijenjene ženama operisanim od karcinoma dojke.

Kako je prilikom uručenja donacije 25. decembra pojas­nila Danica Vukotić, predsjednica NVO “Zdrava Dona Montene­grina”, koja se bavi borbom protiv karcinoma dojke, spoljne proteze im je u oktobru poklonio Novljanin, koji živi u Njemačkoj, a koji je želio da ostane anoniman.

– Mislimo da je ovo pravo mjesto gdje bi trebalo da se nalaze ove proteze, koje će biti na raspolaganju zainteresovanim pacijentkinjama – navela je Vukotić i najavila projekat uređenja dnevnog kutka za pacijente koji primaju terapiju, a koji će, kako je kazala, biti realizovan uz podršku i humanost partnera.

– Ovaj poklon predstavlja nastavak kontinuiranih akcija kojima se zaista divimo. Proteze, koje su neophodan rekvizit, omogućene su našim osiguranicima. Međutim, ima žena kojima -‘one ne odgovaraju ili do njih ne mogu da dođu jer nijesu osigurane, tako da je ova kvalitetna donacija dobrodošla – poručio je direktor Klinike za onkologiju i radioterapiju KCCG dr Nebojša Crnogorac pozdravivši ideju NVO “Zdrava Dona Montenegrina” da oplemeni prostor dnevnog centra novim sadržajima.