27. jun RAZVOJ BILATERALNE SARADNJE U OBLASTI ZDRAVSTVA SA KUBOM – Srbija

0
264

Ministar zdravlja dr Zlatibor Lončar sastao se sa predstavnicima kubanskog parlamenta, koje je predvodio predsjednik Narodne skupštine Republike Kube Juan Esteban Laso Hernandes. Goste sa Kube, među kojima je bio i Jorge Gonzales Perez, predsjednik Odbora za zdravstvo Narodne skupštine, zanimale su mogućnosti unapređenja i proširenja saradnje dvije zemlje u oblasti zdravstva.
Predsjednika Narodne skupštine Republike Kube interesovali su detalji zdravstvenog sistema Srbije, i da li su upoznati sa radom zdravstvenog sistema Kube. Gospodin Hernandez još jednom je naglasio da tek uspostavljena saradnja dvije zemlje može u narednom periodu da se razvije i unaprijedi kroz dobru saradnju dva zdravstvena sistema.
Ministar Lončar se zahvalio delegiciji sa Kube na posjeti i izrazio spremnost Ministarstva zdravlja da u narednom periodu Srbija postane promoter kubanske medicine u ovom dijelu Evrope. Sastanku su prisustvovali i dr Vjera Stoiljković, direktorica Instituta Torlak i dr Saša Jaćović, direktor ALIMS.