28. maj – OBILJEŽEN SVJETSKI DAN MULTIPLE SKLEROZE

0
414

Na press konferenciji održanoj 28. maja u hotelu “Podgorica” govorili su predsjednica Udruženja multiple skleroze Andrijana Nikolić i ministar zdravlja prof. dr Miodrag Radunović.

– Ministarstvo zdravlja ima poseban senzibilitet za oboljele od MS i zajedno sa Fondom za zdravstveno osiguranje i Udruženja oboljelih od multipe skleroze Crne Gore, intenzivno radi na poboljšanju kvaliteta života oboljelih od MS. Udruženje, od svog osnivanja 2007. godine, aktivan je sudionik u projektima od socijalnog značaja za sve oboljele u našoj zemlji, uključujući i projekte koji zadovoljavaju potrebe osoba sa invaliditetom – rekao je prof. dr Radunović.

Predsjednica Udruženja multiple skleroze Andrijana Nikolić uručila je zahvalnice pojedincima i institucijama koje na bilo koji način doprinose boljim uslovima života oboljelim od multiple skleroze. Po njenim riječima, u Udruženju je evidentirano 350 osoba, ali je broj oboljelih u zadnje vrijeme u porastu.

– U Crnoj Gori bilježimo 350 oboljelih, od kojih je 111 u Podgorici, 48 u Nikšiću, 41 u Bijelom Polju, 27 u Beranama, na Cetinju osam, u Budva 13, u Kotoru pet, u Tivtu devet, u  Andrijevica dva oboljela , u  Plužinama, Žabljaku i Šavniku ukupno 10, u Pljevljima 10, u Rožajama 12, u Herceg Novom 12 i u Danilovgradu devet.- predstavila je podatke iz baze Udruženja predsjednica Nikolić.

– Sa zadovoljstvom vas obavještavamo da je današnji dan za nas poseban, jer smo do sada radili bez kancelarijskog prostora. Zahvaljujući razumjevanju Sindikatu glavnog grada i njegovom predsjedniku Goranu Dragoviću, dobili smo na korišćenje kancelarijski –  zaključila je predsjednica Udruženja Andrijana Nikolić.