28. mart – OTVORENA ADAPTIRANA POLIKLINIKA KLINIČKOG CENTRA CRNE GORE

0
592

otvaranjePremijer Milo Đukanović otvorio je 28. marta adaptiranu i savremeno opremljenu Polikliniku Kliničkog centra Crne Gore. Adaptacija i opremanje ukupno je koštala 1.270.000 eura, a oko 80 odstosredstava obezbijeđeno je putem donacija.Osim novih medicinskih aparata Poliklinika je opremljena informacionom tehnologijom, koja će omogućiti centralno zakazivanje pregleda i dijagnostičkih procedura.

Adaptacija Poliklinike, istakao je premijer Đukanović, je još jedan značajan korak na putu unapređenja zdravstvene zaštite i doprinos kvalitetnijem pružanju tih usluga građanima Crne Gore.

Poliklinika Kliničkog Centra Crne Gore dobila je novo ruho. Adaptirano je 63 ambulante i kompletan dijagnostički prostor, koji su opremljeni savremenim medicinskim aparatima i novom informacionom tehnologijom, zahvaljujući kojoj će se ubuduće centralizovati zakazivanje specijalističkih pregleda i dijagnostičkih procedura. Pacijenti iz čitave Crne Gore kojima bude trebao pregled u Poliklinici, više neće morati da putuju kako bi zakazali pregled ili snimanje

Direktor Klinićkog centra dr Milan Mijović,podsjetio je da je ta ustanova urađena davne 1974. godine, te da od tada ima isti izgled, kapacitet i funkciju. – U Kliničkom centru se godišnje hospitalno zbrine oko 35.000 pacijenata, uradi oko milion i po ambulantnih pregleda i dijagnostičkih procedura. Povećanje broja stanovnika Glavnog grada, poboljšanje dijagnos­tike i uvođenje novih metoda zahtijevaju novi kadar, opremu i organizaciju. U skladu sa strateškim planovima Ministarstva i Fonda zdravstva, menadžment Kliničkog centra je prepoznao uska grla i slabe tačke ustanove i pokrenuo niz projekata da bi se poboljšali uslovi i podigao nivo usluga. Prvi i najveći projekat je Poliklinika, kao najznačajniji segment ambulantnog rada i dijag­nostike u crnogorskom zdravstvu.