29. april – PREDSTAVLJENO IMPLEMENTIRANJE ELEKTRONSKIH PROPUSNICA ZA POSJETU PACIJENTIMA U KLINIČKOM CENTRU CRNE GORE

0
329

Na konferenciji za novinare održanoj u Kliničkom centru Crne Gore predstavljeno je uvođenje elektronskih propusnica za posjete bolesnicima u ovoj ustanovi. Direktor KCCG dr Milan Mijović pojasnio je način na koji će od 5. maja početi njihovo korišćenje. Po njegovim riječima na ovaj način proširena su prava pacijenata, i omogućeno da pacijent sam odlučuje da li želi da prima posjetu, što ranije nisu bili u mogućnosti da obezbjede.

Propusnice će pacijenti dobijati po prijemu u bolnicu popunjavanjem određenih formulara, a kao garanciju prilagaće svoju ličnu kartu. Nakon preuzimanja, pacijent svoju jedinstvenu karticu može dati nekom od svojih najbližih kako bi im omogućio ulazak isključivo na to odjeljenje na kojem boravi pacijent.

Osim obične kartice postoji i specijalna kartica koja će se vizuelno razlikovati po crvenom obodu i koristiće se na odjeljenjima gdje je pristup pacijentima rigorozniji poput infektivnog, i ona će se izdavati na specijalan zahtjev.

Vremenski period posjeta biće promijenjen, pa umjesto od 14:00-15:00h ulaz sa propusnicama biće omogućen od 14:00-19:00h.