30. jul – Otkazuju festival i druge manifestacije – Hrvatska

0
73

Zbog epidemioloških mjera koje su sada na snazi na Jadranu, otkazane su ili se otkazuju brojne fešte i kulturno-umjetničke manifestacije. Jutarnji list piše kako je organizatorima festivala Slurp! u uvali Martinska preko puta Šibenika, Grad najprije izdao dozvolu za rad do ranih jutarnjih sati, a zatim je nakon sat i po povukao. Slična otkazivanja festivala i drugih manifestacija događaju se i drugdje duž obale.

– Županijski i gradski stožer sprovode ono što propiše nacionalni stožer – kazao je zamjenik gradonačelnika Šibenika Danijel Mileta i dodao da je Ministarstvo kulture “iznijelo tek svoje mišljenje”.

Krešo Partl iz Ministarstva kulture kazao je, pak, da je vijest Ministarstva napravljena u saradnji s Nacionalnim stožerom civilne zaštite.

– Na dnevnoj bazi dobijamo barem desetak poziva s istim pitanjem, no ono što tamo piše je jasno: kulturno-umjetničke manifestacije se ne mogu tumačiti kao obična okupljanja. Za njih vrijede dva ponuđena modela rada u kojima se ništa nije promijenilo uvođenjem novih mjera za Dalmaciju – kazao je Partl.

Predstavnik organizatora Slurpa! Vedran Meniga kaže da su sat i po nakon što su dobili saglasnost Grada primili i vijest da saglasnost nije valjana i to bez ikakvog objašnjenja, prenosi Danas.hr.