31. maj – MAJSKI SUSRETI ZDRAVSTVENIH RADNIKA CRNE GORE U ULCINJU

0
362

Tradicionalni majski Susreti zdravstvenih radnika Crne Gore sa međunarodnim učešćem održani su ove godine od 28. do 31. maja u Ulcinju. Kako je tom prilikom kazala predsjednica NVO Asocijacija zdravstvenih radnika Crne Gore Vesna Raosavljević, cilj je da se prevaziđu problemi u ostvarivanju profesionalne uloge zdravstvenih radnika.

– Riješimo pitanje (ne)zadovoljstva radnim mjestima, uslovima životnog i radnog napretka pojedinaca, uspostavimo proces sopstvene radne kompetencije i zadovoljimo potrebu za doedukacijom, usvojimo različitosti i dajmo šansu najtalentovanijim i najodgovornijim među nama – poručila je Raosavljević.

Ovogodišnje Majske susrete na terasi Hotela “Bellevue” u Ulcinju svečano je otvorio direktor Fonda zdravstvenog osiguranja Crne Gore dr Kenan Hrapović, a sljedeća dva dana u Hotelu „Olimpik“ održano je više predavanja, prezentacija, okruglih stolova i diskusija iz različitih oblasti medicine. Susreti su okupili više od 150 medicinskih radnika različitih profila iz Crne Gore, Srbije, BiH i Makedonije, a predstavljeno je oko 100 radova iz svih oblasti medicine, sa dominantnom plenarnom tematikom intrahospitalnih infekcija.

Skup je organizovala NVO Asocijacija zdravstvenih radnika Crne Gore, pod generalnim pokroviteljstvom Fonda zdravstvenog osiguranja Crne Gore.