8. septembar – OBILJEŽEN SVJETSKI DAN FIZIOTERAPEUTA

0
368

Na konferenciji za medije koju je organizovalo Udruženje fizioterapeuta Crne Gore povodom Svjetskog dana fizioterapeuta najavljene su aktivnosti kojim ovo udruženje po prvi put u Crnoj Gori obilježava značajan datum za profesiju fizioterapeuta.

U svim Domovima zdravlja tj. u Jedinicama za fizikalnu terapiju primarnog nivoa su od ponedjeljka, 8. septembra za građane obezbijeđena dva edukativna flajera, “Osnovne stvari o fizioterapeutskoj djelatnosti” i “Fizička aktivnost poslije preboljelog infarkta miokarda”.

Povodom Međunarodnog dana fizioterapeuta, u šest crnogorskih gradova, u devet osnovnih škola, održana su predavanja učenicima šestog razreda osnovnih škola sa ciljem skretanja pažnje djeci o izbjegavanju loših životnih navika i na ulogu fizioterapeuta u očuvanju zdravlja kod djece. Tom prilikom je učenicima podijeljen promotivni materijal o fizioterapeutskoj djelatnosti i ulozi fizioterapeuta u promociji, očuvanju i unapređenju zdravlja.

Fizioterapeuti su održali predavanja u: Bijelom Polju  8. i 9. septembra u OŠ “Dušan Korać“, Pljevljima 10.septembra u OŠ „Salko Aljković“, Podgorici 9. septembra u OŠ “Maksim Gorki“, 10. septembra u OŠ “Štampar Makarije“, i 11. septembra u OŠ “Pavle Rovinski“, Baru 9. septembra u OŠ “Meksiko”, Tivtu 11. septembra u OŠ “Drago Milović” , Herceg Novom 9. septembra u OŠ “Milan Vuković” i OŠ “Orjenski Bataljon” i u Nikšiću u OŠ “Radoje Čizmović”.