01. JUN – URUČENA DONACIJA ROTARY KLUBA BUDVA

0
362

Opšta bolnica Kotor dobila je od Rotary kluba Budva savremenu medicinsku opremu za dječije i porodiljsko odjeljenje, koja će značajno podići nivo usluga ovog regionalnog zdravstvenog centra. Rotary klub Budva, u saradnji sa 18 Rotary klubova iz Crne Gore, Srbije, Mađarske, Austrije, Njemačke i SAD, društveno odgovornim građanima i kompanijama, obezbijedio je 131.000 dolara za opremu, čija je tržišna vrijednost preko 300.000 dolara.

Na svečanosti upriličenoj tim povodom, ministar zdravlja prof. dr Budimir Šegrt je kazao da će oprema omogućiti kvalitetniju zdravstvenu zaštitu pacijentima i veći komfor zdravstvenim radnicima. Opredjeljenje Vlade Crne Gore je da bolnice postanu izuzetna podrška razvoju elitnog turizma u našoj zemlji. .

Direktor kotorske bolnice dr Ivan Ilić kazao je da se u Kotorskoj bolnici godišnje rodi između 600 i 650 beba, te da je samim tim donacija još dragocjenija. Obezbjeđeno je ukupno dvadeset pet medicinskih aparata, osam savremenih pacijent-monitora, šest infuzionih pumpi, dva puls oksimetra, dva kardio tokografa, dva porođajna stola, ultrazvučni nož, radio-frekventni nož i drugi uređaji, kojima će se značajno poboljšati i unaprijediti kvalitet brige o novorođenoj djeci, porodiljama i ostalim pacijentima.

Krsto Niklanović iz Rotary kluba Budva i jedan od inicijatora donacije, rekao je da je za rotarijance od posebnog značaja da je donacija dodijeljena bolnici koja pruža usluge građanima četiri primorske opštine.

Donatorima su zahvalili čelnici kotorske i budvanske opštine Aleksandar Stjepčević i Srđa Popović.