02.jun – VOLI DONOIRAO MEDICINSKE APARATE KCCG

0
254

Kompanija Voli, povodom 21 godine postojanja, sa ciljem da pomogne širu društvenu zajednicu kroz brigu o zdravlju građana, donirala je Klinički centar Crne Gore i Opštu bolnicu u Kotoru. Tim povodom se direktor Klničkog centra Crne Gore, prof. dr Ranko Lazović zahvalio kompaniji Voli na vrijednoj donaciji. On je podsjetio da Voli od osnivanja do danas svake godine svojim donacijama podržava KCCG.

Kompanije Voli je više puta pomogla KCCG, i u edukaciji, u obrazovanju mnogim ljekarima iz ove ustanove u okruženju i šire. Oni ljudi koji su imali potrebu da se edukuju i na drugim kontinentima kompanija Voli im je izašla u susret i iskazala finansijsku pomoć i na taj način doprinijela unapređenju zdravstvenog sistema”, podsjetio je prof. dr Lazović.

Godišnje u Crnoj Gori oboli 140 muškaraca i 101 žena od karcinoma debelog crijeva. Kompanija Voli je kupila najsavremeniji kolonoskop marke Olimpus i magnet za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju, čija je namjena post operativni oporavak kod bolesnika koji su operisani od koštanog zglobnog traumatizma. Aparat za magnetnu terapiju može da se koristi kod onih pacijenata koji imaju osteoporozu, reumatoidni artritis, kod svih ortopedskih pacijenata, kod preloma, tj. kod onih koji imaju zatvorenu fiksaciju, zatim kod pacijenata sa dijabetičnom polineuropatijom, za rehabilitaciju svih bolesnika kojima proces zarastanja rana ide usporeno, a kolonoskopa koji se koristi za pregled debelog crijeva, za rano otkrivanje karcinoma debelog crijeva bez simptoma.

Kompanija Voli kao dio zajednice, svjesna važnosti i potrebe vlastitog uticaja na unapređenje opštih društvenih uslova, promocije pravih vrijednosti i jasno definisanoj svijesti o društvenoj odgovornosti. Osim donacijskih projekata širokog spektra, značajna je i njena sponzorska djelatnost, primarno kad je riječ o promociji sporta, gdje se najveća sredstva i angažman ulažu u podršku projektima društvene važnosti i uticaja na mlade u smislu razvijanja zdravih stilova života, (kao što je KK Budućnost). Voli je učesnik i organizator niza humanitarnih akcija, kontinuirano podržava organizacije i udruženja koja se bave zaštitom i pomoći ugroženim socijalnim kategorijama, pruža pojedinačne pomoći i pomoć društvenoj zajednici u situacijama izražene potrebe – rekao je Dragan Bokan, direktor kompanije.