01. novembar – Ministar Hrapović primio ljekare po povratku sa edukacije iz Turske

0
659

Ministar zdravlja dr Kenan Hrapović razgovarao je sa ljekarima koji su se vratili sa edukacije iz Turske. Sastanku je prisustvovao ambasador Turske u Crnoj Gori, NJ.E. Serhat Galip, uz čiju je podršku i realizovan odlazak crnogorskih ljekara u tu zemlju, a u okviru projekta Kontiunirane medicinske edukacije, koji sprovodi Ministarstvo zdravlja.
Pet ljekara iz Kliničkog centra Crne Gore boravilo je od 16.10. do 27.10. u najstarijoj turskoj bolnici „Numune“ u Ankari, i to: dr Violeta Šanović i dr Alma Kalač sa Klinike za anesteziju, u cilju edukacije iz oblasti regionalne anestezije i fiberendoskopije, dr Aleksandar Jušković sa Klinike za ortopediju u cilju edukacije iz hirurgije kičme, dr Dragan Šarić sa Hirurške klinike, u cilju edukacije iz hirurgije jetre i dr Predrag Bajić, sa Hirurške klinike, u cilju edukacije iz laparoskopske hirurgije jetre.
Ministar Hrapović je pohvalio napore turske ambasade prilikom organizovanja edukacije i zahvalio se ambasadoru Galipu u ime zdravstvenog sistema što je Vlada republike Turske obezbijedila boravak naših ljakara i edukaciju u ovom renomiranom zdravstvenom centru. On je istakao da je odlazak ljekara početak saradnje dvije zemlje na ovom polju, koja će u narednom periodu biti intenzivirana. Planirano je da sličan sistem edukacije u Turskoj pohađa još 120 crnogorskih ljekara.