02 – 20. jul – AKCIJE ZAVODA ZA TRANSFUZIJU KRVI

0
438

foto03Tokom prvih 20 dana jula organizovano je sedam akcija dobrovoljnog davanja krvi u jedinicam Zavoda za transfuziju krvi Crne Gore. Početak mjeseca obilježile su akcije preduzeća, tako je 02. jula organizovana prva akcija zaposlenih u DOO Vodovod i kanalizacija Podgorica u prostorijama preduzeća. U akciji je učestvovalo oko 50 zaposlenih, a novi partneri u dobrovoljnom davalaštvu najavili su da će slične aktivnosti postati tradicija. Radnici u firmi Rokšped organizovali su akciju dobrovoljnog davanja krvi 04. jula. Riječ je o drugoj akciji ove godine, budući da je prva organizovana u februaru. Zaposleni su i ovog puta pokazali humanost odazvavši se u velikom broju.

Nakon nekoliko godina pauze ponovo je organizovana akcija dobrovoljnog davanja krvi na Žabljaku, 09. jula. Organizatori iz Elektroprivrede Crne Gore, uz pomoć Zavoda za transfuziju krvi, uspjeli su da animiraju zaposlene u tom preduzeću i građane, koji su podržali akciju i izrazili nadu da će ih biti još.

Povodom Dana opštine Andrijevice, akciju je organizovao Crveni krst Andrijevica, 14. jula. Akciji koju je podržala lokalna samouprava obazvalo se 20 davalaca. Tradicionalnu akciju dobrovoljnog davanja krvi 16. jula organizovao je Klub dobrovoljnih davalaca Sveti Sava iz Nikšića. Ovu uspješnu akciju podržalo je 85 davalaca. Istog dana imali smo akciju dobrovoljnog davanja krvi u Budvi. Tradicionalnu akciju su organizovali Klub dobrovoljnih davalaca krvi Budva, HG Budvanska rivijera i Crnogorsko turističko udruženje.

Tekvondo klub Danilovgrad i Alternativno planinarsko udruženje Ćutuk 20. jula okupili su dobrovoljce u Domu zdravlja Danilovgrad. U akciji, koja je protekla u prijatnoj atmosferi, učestvovalo je oko 20 dobrovoljnih davalaca.

Zavod za transfuziju krvi Crne Gore je tokom jula nastavio sa praksom poklanjanja karata za bioskop za dobrovoljne davaoce krvi. Ponudili smo šest karata za vikend projekcije u podgoričkom Cineplexx-u.

Dobrovoljni davaoci krvi dali su veliki doprinos u obezbjeđivanju dovoljnih količina sigurne krvi za ljetnje mjesece.