21. jul – RADNA POSJETA ZDRAVSTVENIM USTANOVAMA U BARU, ULCINJU, TIVTU, HERCEG NOVOM I RISNU

0
279

foto04Ministar zdravlja prof. dr Budimir Šegrt i direktor Fonda za zdravstveno osiguranje dr Kenan Hrapović, sa saradnicima, posjetili su zdravstvene ustanove u Baru, Ulcinju, Tivtu, Herceg Novom i Risnu, u sklopu redovnog obilaska zdravstvenih ustanova u Crnoj Gori.

Nakon obilaska Opšte bolnice i Doma zdravlja Bar, domova zdravlja Ulcinj, Tivat i Herceg Novi i Specijalne bolnice „Vaso Ćuković“ u Risnu, kao i zdravstvenih stanica Virpazar i Sutomore, ministar Šegrt je ocijenio da stanovnici ovih primorskih opština i brojni turisti tokom ljetnje sezone, imaju veoma kvalitetnu, dostupnu i efikasnu zdravstvenu zaštitu i da dobijaju zdravstvene usluge na visokom nivou.

U cilju pružanja kvalitetne zdravstvene zaštite građanima, ministar Šegrt je istakao da je potrebna reorganizacija zdravstvenog sistema, prema stvarnim potrebama, kao i da je neophodna racionalnija potrošnja i raspodjela sredstava i bolja kontrola. On je kazao da je, u tom smislu, neophodno poboljšati koordinaciju na svim nivoima zdravstvene zaštite, uvesti kliničke i terapijske vodiče i smjernice i sprovoditi kontimuiranu edukaciju i stručno usavršavenje zdravstvenih radnika.