02. jun – Podržana 22 medijska projekta za kreiranje edukativno informativnih sadržaja o procesu vakcinacije protiv koronavirusa

0
44

U Ministarstvu javne uprave, digitalnog društva i medija po osnovu sprovedenog Javnog konkursa za dodjelu budžetskih sredstava za kreiranje informativnih i edukativnih sadržaja u dnevnim štampanim medijima i na internetskim publikacijama u vezi sa procesom vakcinacije protiv koronavirusa i epidemiološkim mjerama u 2021, potpisani ugovori sa korisnicima sredstava – predstavncima četiri štampana medija i osamnaest internetskih publikacija, saopšteno je iz Ministarstva.

Kako navode, ukupan iznos opredijeljenih budžetskih sredstava je 150.000 eura, od čega 120.000 eura za štampane medije i 30.000 eura za internetske publikacije.

Ministarstvo javne uprave, digitalnog društva i medija prethodno je objavilo Konkurs za dodjelu budžetskih sredstava za kreiranje informativnih i edukativnih sadržaja u dnevnim štampanim medijima i na internetskim publikacijama u vezi sa procesom vakcinacije protiv koronavirusa i epidemiološkim mjerama – dodaju iz Ministarstva.

Ističu da je cilj Konkursa podizanje svijesti javnosti o značaju procesa vakcinacije protiv koronavirusa i poštovanja aktuelnih epidemiloških mjera, te u skladu sa tim povećanje broja informativnih i edukativnih sadržaja u dnevnim štampanim medijima i internetskim publikacijama sa pouzdanim, pravovremenim, kredibilnim i stručnim informacijama o svim aspektima procesa vakcinacije protiv koronavirusa i aktuelnim epidemiološkim mjerama.