05. april – Započeta realizacija Projekta rekonstrukcije i izgradnje sedam bolničko zdravstvenih centara u Beogradu – Srbija

0
309

Ministar zdravlja dr Zlatibor Lončar i potpredsjednica Vlade Srbije dr Zorana Mihailović posjetili Urgentni centar Kliničkog centra Srbije gdje je adaptacijom neurohirurške i mikrohirurške operacione sale započeta realizacija Projekta rekonstrukcije i izgradnje sedam bolničko zdravstvenih centara u Beogradu.
Ministar Lončar je istakao da je prioritet u dinamici rekonstrukcije KCS dat operacionim salama Urgentnog centra jer se u tim salama izvrši više od 800 neurohirurških, 800 mikrohirurških i oko 140 maksiofacijalnih operacija u toku jedne godine.
Potpredsjednica Vlade Srbije Mihailović je rekla da će tokom 2017. i 2018. godine raditi na rekonstrukciji sedam centara u Srbiji.
– Ovo nije samo rekonstrukcija dvije operacione sale u Uregentnom centru, već početak projekta rekonstrukcije sedam kliničkih zdravstvenih centara. Ministarstvo građevinstva je obezbijedilo finansijska sredstva i potpisalo ugovor sa Saobraćajnim institutom CIP. Blizu 100 miliona eura je obezbijeđeno za radove na rekonstrukciji, od čega 70 miliona iz kredita Razvojne banke Savjeta Evrope, a ostatak od Evropske investicione banke. Plan je da se u okviru projekta najprije i to u toku naredna dva mjeseca krene obnova Univerzitetske dječije klinike u Tiršovoj, a ubzo zatim i u KBC Dragiša Mišović – najavila je Mihailović.