06. jun – Uskoro novi sistem zakazivanja u Kliničkom centru

0
28

Postojeća platforma zakazivanja specijalističkih pregleda ima brojne manjkavosti, kazala je za Radio Crne Gore direktorka Kliničkog centra dr Ljiljana Radulović. Ljekari u toj zdravstvenoj ustanovi mogu pacijentu da zakažu samo kontrolu kod sebe, ali ne i pregled kod drugog specijaliste, što će se, kako je najavila dr Radulović, vrlo brzo promijeniti.

– Ja smatram da je to paradoksalno. Ja kao neurolog ne mogu da zakažem nijedan specijalisticki pregled u okviru Kliničkog centra, niti mogu da zakazem nijednu dijagnostičku metodu – objasnila je ona što će se uskoro promijeniti.

Klinički centar je tercijarna ustanova u koju dolaze pacijenti iz cijele Crne Gore. Ideja je da im se skrate putovanja i da u što kraćem roku dobiju termin pregleda.

– Želimo pacijentima da pomognemo, da ne gube vrijeme i bez potrebe odlaze kod izabranog doktora, nego da im ljekar u Kliničkom centru zakaze sve dopunske metode. Recimo, ja kao neurolog želim da neko uradi skener glave, ja ga zakažem, vidim datum kad je zakazan i nakon toga zakažem kontrolu pacijenta – objasnila je dr Radulović.

Ona je saopstila da sa predstavnicima Ministarstva zdravlja intenzivno razgovaraju o izmjenama platforme zakazivanja specijalističkih pregleda.

– Ja se nadam da će se dogovor vrlo brzo postići. Sljedeće je da nam IT stručnjaci to omoguće. I mislim da ćemo za mjesec, dva promijeniti sistem zakazivanja o čemu ćemo javnost na vrijeme obavijestiti – zaključila je dr Radulović za Radio Crne Gore.