09. mart – Rumunija spremna da obezbijedi dio vakcina Crnoj Gori

0
51

Rumunija i Crna Gora, tradicionalno dobre međudržavne odnose, u narednom periodu dodatno će unaprijediti, kroz intenzivniju saradnju i pružanje pomoći i podrške, posebno u kriznim situacijama, kakva je pandemija izazvana virusom COVID-19, ocijenjeno je na sastanka ministarke zdravlja dr Jelene Borovinić Bojović sa ambasadorom Rumunije u Crnoj Gori Viorelom Ardeleanuom i konzulom Raduom Gorincioi. Sastanku je prisustvovala i šefica Kancelarije Svjetske zdravstvene organizacije u Crnoj Gori Mina Brajović i državni sekretar u Ministarstvu zdravlja dr Borko Bajić.

Kako se ističe u saopštenju Ministarstva zdravlja, rumunski ambasador je iskazao spremnost da preko Vlade svoje zemlje, obezbijedi Crnoj Gori donaciju određenog broja doza vakcina proziv COVID-19 i time pomogne našoj zemlji u borbi protiv pandemije.

On je prezentovao na koji način funkcioniše zdravstveni sistem u Rumuniji i kako je organizovan u doba pandemije izazvane korona virusom, ističući značaj primarne zdravstvene zaštite u prevenciji, liječenju i zbrinjavanju pacijenata.