10. jul – Medicinski tim NKT-a obišao Berane i Petnjicu

0
90

Opštinski krizni štab Petnjica je preduzeo sve mjere i sprovodi aktivnosti u skladu sa preporukama NKT-a, tako da je situacija u ovoj Opštini kada je u pitanju epidemija COVID-19 trenutno pod kontrolom, ocijenjeno je na sastanku članova medicinskog tima Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti sa predstavnicima Opštine Petnjica i Doma zdravlja Berane, pod čijim je okriljem tamošnja zdravstvena stanica.

– Mi smo, kao medicinski tim ispred Kliničkog centra, odnosno NKT-a dali sve neophodne informacije koje bi trebale da posluže u cilju boljeg i efikasnijeg rada u narednim danima, da bi suzbili epidemiju koja nažalost postoji i na teritoriji Opštine Petnjica, kazao je direktor Kliničkog centra Crne Gore i član NKT-a dr Jevto Eraković.

Predsjednik Opštine Petnjica Samir Adrović informisao je članove NKT-a o aktivnostima koje je Opštinski krizni štab preduzimao u cilju sizbijanja širenja korona virusa.

Medicinski tim NKT-a obišao je i Opštinu Berane, gdje je rukovodilac Kriznog medicinskog štaba prof. dr Ranko Lazović, sa saradnicima razgovarao sa direktorima zdravstvenih ustanova i predstavnicima Opštine.

– Sa rukovodiocem Kriznog medicinskog štaa i članovima NKT-a razmatrali smo zdravstvenu situaciju u Beranama, razgovarali o organizaciji beranske bolnice, na koji način, primamo, liječimo pacijente i sve ono što se radi unutar naše bolnice. Dobili smo i sugestije i naravno razmijenili mišljenja. I još jednom želim da zahvalim prof. dr Lazoviću i ostaloj ekipi na ovoj posjeti koja nam je stvarno puno značila – kazao je direktor Opšte bolnice Berane dr Budimir Dabetić nakon sastanka.