31. jul – Glosarij donirao 60 hiljada eura Klinici za nefrologiju KCCG

0
160

Kompanija Glosarij donirala je Kliničkom centru Crne Gore 60 hiljada eura za rekonstrukciju i adaptaciju Klinike za nefrologiju, što će doprinijeti da uslovi boravka i liječenja pacijenata budu u skladu sa svjetskim standardima.

Direktor Kliničkog centra Crne Gore (KCCG), dr Jevto Eraković, kazao je da je donacija veoma značajna, naročito zbog toga što dolazi od „osvjedočenih prijatelja“.

– Kompanija Glosarij je do sada nebrojeno puta pomagala ne samo Klinički centar, nego i druge institucije u Crnoj Gori. Važno je da se, u trenutku kada smo svi fokusirani na borbu protiv koronavirusa, stvaraju uslovi upravo za one pacijente koji spadaju u rizičnu grupu, kao što su pacijenti koji su na Nefrologiji, na dijalizi. Cilj je da im se stvore bolji uslovi i da ubuduće budemo još sigurniji da su sve terapijske i dijagnostičke mjere koje se sprovode na toj Klinici u skladu sa svjetskim standardima – rekao je dr Eraković.

Novac će biti utrošen za građevinsku adaptaciju Klinike za nefrologiju.

– Stvoriće se uslovi da bude manji broj pacijenata u sobama, renoviraće se i adaptirati bolesničke sobe, podovi… Investicija je ukupno vrijedna oko 120 hiljada eura i zahvaljući našim donatorima, u ovom slučaju, prije svih Kompanij Glosarij, uspjećemo da sve uradimo bez trošenja državnih sredstava – Fonda za zdravstveno osiguranje ili sredstava Kliničkog centra – kazao je dr Eraković.

Osnivač Kompanije Glosarij, Brano Martinović, kazao je da je donacija još jedan korak u solidarnosti, društveno odgovornom radu.

– Mi smo 2018. godine proglašeni društveno najodgovornijom firmom u Crnoj Gori. Ovo je samo nastavak onoga što radimo. Ova donacija vrijedna je 60 hiljada eura – rekao je Martinović.

Glosarij, kako je kazao, stalno pomaže zdravstvenom sistemu.

– Mnogo puta smo učestvovali sa donacijama, a sve u cilju poboljšanja zdravstvenog sistema u Crnoj Gori – rekao je Martinović.

Dr Eraković je ovom prilikom uručio zahvalnicu Martinoviću.