10. jun – Zajednički do usavršavanja crnogorskih ljekara u Francuskoj

0
28

Studenti četvrte, pete i šeste godine Medicinskog fakulteta u Podgorici dobiće priliku da dio praktičnog znanja stiču na francuskim fakultetima.

Memorandum o saradnji, tokom radne posjete Francuskoj, dogovorila je ministarka zdravlja dr Jelena Borovinić Bojović sa dekanom Medicinskog fakulteta Univerziteta Paris Saclay, profesorom Didieom Samuelom.

Ranije je dr Borovinić Bojović sa kolegama u francuskom Ministarstvu solidarnosti i zdravlja dogovorila i da dio crnogorskih specijalizanata i subspecijalizanata provede od godine do dvije staža u najvećoj bolničkoj grupi u Evropi AP-HP (Assistance Publique – Hôpitaux de Paris) sa sjedištem u Parizu.

Kako je saopšteno iz Ministarstva zdravlja podršku namjerama dva ministarstva dao je i princ Nikola Petrović Njegoš, s kojim se ministarka zdravlja srela tokom posjete Francuskoj.

U razgovoru sa ministarkom, princ Nikola Petrović Njegoš najavio je da će Fondacija finansirati kurs francuskog jezika za sve crnogorske ljekare kojima je, za staž ili praksu u Francuskoj, potreban odgovarajući nivo znanja francuskog jezika.