10. jun – Osoblje DZ PG vakcinisalo više od 400 kineskih državljana

0
32

Medicinsko osoblje Doma zdravlja Podgorica (DZPG) vakcinisalo je više od 400 kineskih državljana koji žive u Crnoj Gori, kazao je ambasador Kine Liu Đin tokom sastanka sa vršiocem dužnosti direktora te zdravstvene ustanove, dr Danilom Jokićem.

Iz Kineske ambasade naveli su da su svi vakcinisani u dobrom stanju i da su već započeli normalan život, pa su zaposleni u kompaniji CRBC mogli da pojačaju dinamiku izgradnje prioritetne dionice autoputa sa boljom zdravstvenom zaštitom.

– Komunikacija između kineske ambasade i crnogorske strane ostaje odlična i crnogorsko medicinsko osoblje pokazalo je ljubaznost i profesionalnost, što je istinski pokazatelj prijateljskih odnosa, i doprinosi saradnji između Kine i Crne Gore. Kineska ambasada se iskreno zahvaljuje Vladi Crne Gore i DZPG – navodi se u saopštenju.

Dr Jokić je zahvalio kineskoj strani na doniranim vakcinama, i na brzoj isporuci vakcine koju je Crna Gora nabavila iz Kine. On je potvrdio važnu ulogu kineskih vakcina u masovnoj vakcinaciji Crne Gore, i visoko ocijenio sposobnost organizacije kineske strane.