11. septembar – Slovenija donirala opremu vrijednu preko 100 hiljada eura

0
87

Republika Slovenija donirala je Crnoj Gori medicinsku zaštitnu opremu kroz Mehanizam za civilnu zaštitu Evropske unije, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Povodom primopredaje opreme, generalni direktor Direktorata za vanredne situacije u Ministarstvu unutrašnjih poslova, Mirsad Mulić, izrazio je zahvalnost Vladi Republike Slovenije u ovoj teškoj situaciji borbe sa virusom COVID-19, koja je iskaz zajedništva dva naroda.

– Ova donacija potvrđuje kvalitetnu i intenzivnu saradnju između naše dvije zemlje i pokazuje da su solidarnost i humanost vrijednosti koje nas povezuju – kazao je Mulić.

Takođe, istakao je da donacija potvrđuje i značaj članstva Crne Gore u Mehanizmu za civilnu zaštitu Evropske unije.

Generalni direktor Mulić je uputio apel građanima da budu svjesni da se borimo sa ozbiljnim protivnikom i da poštuju preporučene mjere.

Ambasador Republike Slovenije u Crnoj Gori, Gregor Presker, je kazao da su sa pandemijom COVID-19, međuzavisnost i potreba za solidarnošću, postali još očigledniji.

– Sloveniju, kao odgovornu članicu Mehanizma za civilnu zaštitu EU, izuzetno raduje što danas Crnoj Gori može predati zaštitnu opremu (maske i dezinfekciona sredstva) u ukupnoj vrijednosti preko 102.000 eura – kazao je Presker.

Presker je poručio da je ovaj čin dodatni dokaz dugogodišnjih bliskih prijateljskih odnosa između naših država. Pozvao je građane Crne Gore da ostanu odgovorni zbog sebe i svoje okoline te da dosljedno koriste zaštitna sredstva i prate preporuke nadležnih organa u cilju suzbijanja širenja koronavirusa.