12. jun – MINISTAR ZDRAVLJA U POSJETI SRBIJI

0
272

Ministar zdravlja prof. dr Budimir Šegrt sa saradnicima boravio je 12. juna u jednodnevnoj zvaničnoj posjeti Ministarstvu zdravlja Republike Srbije. Tokom boravka u Beogradu, ministar Šegrt razgovarao je sa srpskim kolegom dr Zlatiborom Lončarem o unapređenju saradnje dvije države u oblasti zdravstva.

Nakon susreta, Šegrt je izrazio zadovoljstvo što je prvi njegov međunarodni kontakt kao ministra zdravlja bio upravo u Srbiji.

– To je, na neki način, i potvrda uvažanja i nastavka izuzetno kvalitetne višedecenijske saradnje i pomoći od strane institucija u Srbiji, posebno zdravstvenog sistema, u oblasti edukacije i liječenja pacijenata – kazao je Šegrt. Lončar je istakao da je razgovarano o konkretnim koracima na unapređivanju saradnje dvije zemlje u oblasti zdravstva.

– Dogovorili smo da ćemo na nekim tenderima učestvovati zajedno, možda za vakcine ili za neke skupe lijekove, kako bi postigli bolju cijenu i sigurnost snabdijevanja za naše pacijente. Dogovorili smo i bolju komunikaciju, praktično dnevni kontakt, naročito u ljetnjem period kada je dosta ljudi iz Srbije na ljetovanju u Crnoj Gori – kazao je Lončar.