14. februar – Vrijedna donacija Institutu za bolesti djece

0
244

Banka Societe Generale Montenegro donacijom od 20 hiljada eura omogućila je opremanje ambulante za fizijatriju i rehabilitaciju Instituta za bolesti djece.
Predsjednik Odbora direktora banke, Milorad Katnić i izvršni direktor za komercijalne poslove i zamjenik glavnog izvršnog direktora Radule Raonić, obišli su sa direktoricom Klničkog centra Crne Gore Zoricom Kovačević, medicinskom direktoricom dr Snežanom Raspopović, direktoricom Instituta za bolesti djece dr Sonjom Milašinović i fizijatrom dr Milenom Adžić tu ambulantu.
-Htjela bih da se zahvalim donatorima i Kliničkom centru na sluhu da se formira Odeljenje dječije fizijatrije, da se ovaj prostor uredi, da konačno naši mali pacijenti mogu da vježbaju u adekvatnim uslovima. Klinički centar je imao sluha i da nas šalje na dodatne edukacije tako da ja kao ljekar i moji terapeuti idemo na edukaciju iz Bobath koncepta i Vojta terapije. Sa ovom edukacijom nama je omogućeno da adekvatno i na vrijeme krenemo sa našom terapijom – kazala je Adžić.
Katnić se zahvalio na saradnji sa Kliničkim centrom Crne Gore. Dodao je da su oni kao banka opredijeljeni da dio svog profita izdvajaju za one oblasti za koje vjeruju da su najznačajnije za društvo.
Direktorica Kovačević je gdinu Katniću uručila zahvalnicu kao znak sjećanja da su, kako je kazala, uradili dobro djelo.
Ona je navela da je KCCG u minuloj godini imao blizu dva miliona donacija. Iskazala je uvjerenje da će KCCG i u ovoj godini imati veliki broj donacija i da će i dalje biti usmjeravane za IBD.