14. maj – MINISTAR LONČAR U NENAJAVLJENIM POSJETAMA ZDRAVSTVENIM USTANOVAMA

0
295

BEOGRAD – Ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije dr Zlatibor Lončar obišao je nenajavljeno Kliničko bolnički centar Zemun i razgovarao sa građanima koju su u tom trenutku boravili u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Kako je saopšteno iz Ministarstva, ministar Lončar obišao je prijemno odjeljenje hitne službe, internističku ambulantu i ostale jedinice, gdje se u razgovoru sa pacijentima informisao o tome koliko su zadovoljni uslovima koji su im obezbijeđeni u ovoj zdravstvenoj ustanovi, koliko čekaju na pregled, kako se osoblje odnosi prema njima i slično.

Pacijenti su u nenadanoj prilici za razgovor sa ministrom ukazali uglavnom na problem dužine čekanja, ali istovremeno istakli i zadovoljstvo radom medicinskog osoblja i opremljenošću bolnice.

U razgovoru sa medicinskim radnicima koji su u tom trenutku radili, ministar je informisan da nema problema u snabdjevenosti KBC Zemun u opremi i materijalu, kao ni u lijekovima. Ukazano je na problem nedostatka sredstava za servis skenera, pa je ministar Lončar inicirao da se taj problem što prije riješi.