15. februar – Otvorena ambulanta u Berima

0
306

Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Milutin Simović, ministar zdravlja Kenan Hrapović i direktor Doma zdravlja Podgorica Nebojša Kavarić otvorili su objekat mjesne ambulante Doma zdravlja Podgorica u selu Beri.
Objekat, koji je rekonstruisan i opremljen iz sredstava stanovnika Mjesne zajednice Beri i u saradnji sa Domom zdravlja Podgorica, biće na raspolaganju za zdravstvene usluge mještanima i okolnih sela. Ambulanta u Berima nosiće ime Dr Blažimir Ćetković po uglednom ljekaru sa tog područja, priznatog crnogorskog stručnjaka, čime se odaje trajno poštovanje njegovom liku i djelu, nasljeđu i tradiciji, ali i javnom sistemu zdravstva.
U ime svih mještana donatorima i izvođačima radova zahvalio se predsjednik MZ Beri Luka Bojanović.
Simović je kazao da je projekat izgradnje ambulante za mještane Bera i okolnih sela projekat koji je nastao kao rezultat zajedništva i pregalaštva velikog broja ljudi dobrih energija, dobre organizacije mjesne zajednice i opredijeljenosti koja se kreira u sklopu ukupne zdravstvene zaštite sa nivoa Vlade i Doma zdravlja Podgorica.
Ministar zdravlja dr Kenan Hrapović istakao je da otvaranje zdravstvenih objekata u seoskom području znači da se sistem primarne zdravstvene zaštite širi i na ruralnom području i postaje pristupačniji i dostupniji svima koji žive u tim krajevima, a samim tim znači i sigurniji i kvalitetniji život svih građana Crne Gore.