15. novembar – Doniran digitalni rendgen aparat za bolnicu Brezovik

0
113

Nakon Doma zdravlja Podgorica i Opšte bolnice Pljevlja, nekoliko društveno odgovornih kompanija, obezbijedilo je digitalni rendgen aparat i za Specijalnu bolnicu za plućne bolesti Brezovik, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.

Vrijednost digitalnog rendgen aparata je 70 hiljada eura, a zahvaljujući ovoj humanoj akciji i donaciji, stanovnici sa ovog područja ovaj vid dijagnostčikih procedura moći će dobiju u svom mjestu boravka mnogo efikasnije i brže.

– S obzirom da je riječ o aparatu najnovije generacije sa izuzetnim karakteristikama, snimanje će trajati mnogo kraće nego na klasičnom rendgenu, sa manjom dozom zračenja, veća je pouzdanost, a distribucija snimaka i arhivranje je pojednostavljeno, jer se narezuju na CD, pa je prikaz snimka dostupan na računaru, bez obzira na mjesto gdje je obavljeno snimanje – navode iz MZ.

Nabavkom ovih savremenih aparata, koji su neprocjenjivo važni u postavljanju pravovremene i tačne dijagnoze, Ministarstvo zdravlja, kako ističu, nastoji da građana obezbijedi kvalitetnu zdravstvenu zaštitu, dostupnu u mjestu u kom žive.

– U narednom periodu, unapređenjem tehnoloških i prostornih kapaciteta u zdravstvenim ustanovama, radićemo u kontinuitetuna poboljšanju uslova za pružanje zdravstevnih usluga, kako na sjeveru, tako i u svim zdravstvenim ustanovama u Crnoj Gori – saopštili su iz Ministarstva zdravlja.