15. septembar- ODRŽANA LJETNJA ŠKOLA REPRODUKTIVNOG ZDRAVLJA

0
332

U hotelu “Maestral” u Miločeru od 15-19. septembra održana je V ECPD međunarodna Ljetnja škola promocija i zdravstvena zaštitareproduktivnog zdravlja sa glavnom temom “Reproduktivna medicina kao način rešavanja demografskih problema”

Na otvaranju stučnog skupa govorio je Zoran Kostić, sekretar Ministarstva zdravlja Crne Gore koji.

– Unapređenje politike reproduktivnog zdravlja je složen proces koji obuhvata brojne segmente društvene infrastrukture, a ne samo sistem zdravstva. Intersektorski pristup problemu reproduktivnog zdravlja je neophodan uslov uspjeha reformi u ovoj oblasti, tako da je i ovaj skup mogućnost  unaprjedjenja znanja i iskustva kroz uspostavljanje i razvijanje multisektorske  saradnje. Kao sto ste upoznati Ministarstvo zdravlja je izradilo revidiranu Strategiju za reproduktivno i seksualno zdravlje a u cilju unapređenju zdravstvenih usluga koje se odnose na reproduktivno I seksualno zdravlje svih građana Crne Gore- kazao je gospodin Kostić.

U okviru predavanja koja su se odvijala oba dana trajanja ljetnje škole, organizovane su i  panel diskusije. Na kraju, polaznici škole su imali priliku da iznesu svoje sugestije i predloge.