15. septembar – U Brezoviku primljena 33 kovid pacijenta

0
85

U nikšićkoj bolnici u Brezoviku hospitalizovano je 47 kovid pacijenata, a samo u toku dana i noći primljeno je 33. Svi primljeni pacijenti su iz Nikšića i njihovo zdravstveno stanje se kreće od lakših, srednje teških i teških, kazala je direktorica     Bolnice za plućne bolesti Brezovik, dr Gordana Reljić.

Dr Reljić je istakla da je stanje pod kontrolom i nema mjesta panici, a da je osoblje Brezovika spremno da adekvatno odgovori svim izazovima.

– U toku je proces kompletne dijagnostike svih novoprimljenih pacijenata koji je započet prilikom prijema. Uključena im je početna terapija i liječenje se odvija po protokolima koje je prepisala SZO – saopštila je ona.

U bolnici u Brezoviku je, kaže, za kovid pacijente opredijeljeno 60 kreveta, ali u slučaju da taj broj bude popunjen svi kapaciteti će biti stavljeni na raspolaganju.

Naglasila je da preduzimaju sve što treba, da je stanje pod kontrolom, a kakva će situacija dalje biti ne može se predvidjeti jer je riječ, kako kaže, o dinamičnoj bolesti gdje pacijenti brzo iz lakšeg mogu doći u neko teže stanje.

– Naša bolnica i zaposleni su spremni da prime sve oboljele od Covid 19 i da im pružimo adekvatnu njegu. Ko god dođe biće hospitalizovan – poručila je dr Reljić.