16. mart – Održan prvi sastanak Uprvnog odbora za EU Twinning projekat

0
50

Prvi sastanak Upravnog odbora projekta (UOP) za Twinning projekat koji finansira EU Podrška Agenciji za ljekove i medicinska sredstva Crne Gore (CALIMS) održan je putem onlajn platforme.

Dr Milorad Drljević, vođa projekta zemlje korisnice i direktor Instituta za ljekove i medicinska sredstva Crne Gore (CInMED; nekada „Agencija za ljekove i medicinska sredstva – CALIMS“) i prof. Siniša Tomić, rukovodilac projekta zemlje članice i šef Agencije za lijekove i medicinske proizvode Hrvatske (HALMED), otvorili su sastanak i poželjeli dobrodošlicu učesnicima. Rezidentna savjetnica za Twinning, Lina Čačić, predstavila je kratak pregled napretka projekta od početka implementacije i planirane aktivnosti za naredni period.

Sastanku su, takođe kao članovi UOP-a, prisustvovali predstavnici Direktorata za finansiranje i ugovaranje sredstava EU pomoći (CFCU) Crne Gore, Iva Vujović, Ministarstva ekonomskog razvoja Crne Gore, Rosanda Jocović i pandan rezidentnoj savjetnici za Twinning sa strane Crne Gore, mr Željka Bešović.

Predstavnici Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori, Dragan Radanović, Kancelarije za evropske integracije Crne Gore, Bojan Tenjović i Središnje agencije za financiranje i ugovaranje Republike Hrvatske (SAFU), Nikolina Likó, učestvovali su na sastanku kao posmatrači.

Učesnici UOP-a odobrili su i usvojili Inicijalni plan rada i Plan komunikacije i vidljivosti za prvih 7 mjeseci projekta (29. januar 2021. – 28. avgust 2021.), dali pozitivnu ocjenu početnom toku projekta i izrazili spremnost za dalju saradnju u pružanju podrške projektnim aktivnostima. Istaknuta je i kvalitetna saradnja crnogorskih i hrvatskih institucija.