16. oktobar – MEĐUNARODNI KLUB ŽENA DONIRAO JE OFTALMOLOŠKI APARAT KLINIČKOM CENTRU CRNE GORE

0
343

    Međunarodni klub žena Crne Gore uručio je  Odjeljenju za oftalmologiju Instituta za bolesti djece (IBD) Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) dijagnostički aparat namjenjen elektrofiziološkom i neurološkom ispitivanju oka (odnosno analizi funkcija vidnog živca i mrežnjače oka). Sredstva za nabavku ovog aparata prikupljena su na prošlogodišnjem Božićnom bazaru, zahvaljujući podršci i zalaganju ambasada koje se nalaze u Crnoj Gori. Ukupna vrijednost donacije iznosi 24, 500€.

Ispitivanje ovim aparatom posebno je važno kod djece koja imaju izolovano oboljenje oka ili ako je ono u okviru neuroloških i drugih oboljenja. Upotreba ovog aparata pomaže doktorima u postavljanju dijagnoze kada postoje urođene anomalije oka, očnog živca i vidnih centara u mozgu, ali i kod oboljenja koja nastaju u ranom djetinjstvu i kasnije. Veoma je koristan u procjeni oštećenja izazvanog oboljenjem, praćenju toka bolesti i uticaju terapije na oporavak vida.

Predsjednica Međunarodnog kluba žena Crne Gore g-đa Diane Risopoulos izrazila je zadovoljstvo što je novac sakupljen tokom humanitarne akcije utrošen za kupovinu dijagnostičkog aparata i najavila da će “Ovogodišnji Božićni bazar biti organizovan 6. decembra u Delta sitiy-u: Pozivam sve predstavnike ambasada i sve ljude da posjete Bazar“.
U ime Kliničkog centra Crne Gore dr Maja Kavarić je uručila zahvlanicu g-đi Risopoulos.