15. oktobar – CRNA GORA JEDINA U REGIONU NEMA VIŠE LISTU ČEKANJA NA KORONAROGRAFIJE

0
441

U Kliničkom centru Crne Gore  na konferenciji za novinare, ministar zdravlja u Vladi Crne Gore, prof. dr Miodrag Radunović, direktor Fonda za zdravstveno osiguranje Crne Gore, dr Kenan Hrapović, direktor Kliničkog centra Crne Gore, dr Milan Mijović i prof. dr Ljilja Musić, medicinska direktorka KCCG i direktorka Centra za kardiologiju predstavili su 15. oktobra metodologiju i način rada za eliminisanje liste čekanja za angiografske procedure u kardiologiji.

U okviru projekta koji je Klinički centar Crne Gore realizovao sa Fondom za zdravstveno osiguranje, u KCCG više ne postoji lista čekanja za koronarografiju zahvaljujući dopunskom radu ljekara iz Kliničkog centra kao i dodatnom angažmanu stručnjaka iz Srbije.

-Možemo da se pohvalimo da je Crna Gora jedina zemlja u regionu, ako ne i u Evropi, koja nema listu čekanja za koronarografiju, kazao je ovim povodom direktor KCCG dr Milan Mijović.
Ministar zdravlja prof. dr Miodrag Radunović kazao je da eliminacija liste čekanja za koronarografiju uveliko pomaže u borbi protiv kardiovaskularnih bolesti, koje su najčešći uzrok smrti.