17. januar – Kovid odjeljenju zlatnik Svetog Petra i 1.000 eura

0
67

Starješina Hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici otac Dragan Mitrović u ime Mitropolije crnogorsko-primorske odlikovao je Internu kliniku Kliničkog centra Crne Gore KCCG zlatnim likom Svetog Petra drugog Lovćenskog Tajnovica, u znak zahvalnosti zdravstvenim radnicima koji daju doprinos kako bi se izborili sa virusom Kovid 19. Mitropolija je KCCG donirala i hiljadu eura.

– Božjom milošću, pravoslavni episkop Budimljansko-nikšićki, administrator Mitropolije crnogorsko-primorske Joanikije, odlikuje zlatnim likom Svetog Petra drugog Lovćenskog Tajnovica, kovid Odjeljenje interne klinike Kliničkog centra Crne Gore u Podgorici, zato što su svojim služenjem u vrijeme pandemije novog korona virusa svakodnevno, rizikujući sopstvene živote, potrudili se da ispune Hristove riječi. Od ove ljubavi niko nema veće da ko život svoj položi za prijatelje svoje – kazao je otac Mitrović.

Vršilac dužnosti direktora Interne klinike dr Đorđije Krnjević se zahvalio na donaciji u ime Interne klinike, i u ime kompletnog Kliničkog centra.

– Ovo su, kao što svi znamo, jako teška vremena, kako za državu, tako i za naš narod, pogotovo za naše pacijente. Među njima ste bili i vi. Na žalost, neki više nijesu sa nama, i mi ih se sa pijetetom sjećamo. Teška vremena iziskuju i jake i hrabre ljude. Mi se trudimo da budemo takvi i da u ovim vremenima odolimo izazovu. Takvi kakvi jesmo, dakle, bez straha, i te kako žudimo ponekad i za toplom riječju, za solidarnošću, za nekim gestom koji ste upravo danas vi upriličili sa ovom donacijom. Hvala Vam na tome i hvala što ste mislili na nas – rekao je dr Krnjević.