15. januar – Još jedna uspješno obavljena akcija službe HMP

0
82

Ekipa Hitne medicinske pomoći – dr Mira Milović, medicinski tehničari Srđan Radunović i Olgica Đukić pružaju medicinsku pomoć pacijentu zajedno sa službom zaštite i spašavanja Andrijevica u nepovoljnim vremenskim uslovia sa sniježnim pokrivačem od 70cm izašli su na teren kako bi na licu mjesta pružili neophodnu pomoć ugroženom licu u selu Gnjili potok, opština Andrijevica.

Na putu do pacijenta nije pomagala ni sva potrebna mehanizaciju, a ekipe su pored nepristupacnog dijela okovanog snijegom na putu do pacijenta zatekle i odnešen most nabujalom rijekom.

No, za ove službe ne postoji prepreka pa su okolnim putem stigli pješke do pacijenta i pružili mu neophodnu medicinsku pomoć dok iz službe zaštite i spasavanja Nemanja Jovović, Miloš Bandović i Petar Đukić su dopremili i osnovne životne namjernice ugroženom licu.

– Ovo je još jedna uspješno obavljena akcija, spasen je život i pružena medicinska pomoć u vanrednim situacijama što za ove ekipe znači ohrabrenje za nove poduhvate – saopšteno je iz HPM.