17.maj – MINISTARTSVO ZDRAVLJA CRNE GORE I MONTENEGRO AIRLINES STAVILO NA RASPOLAGANJE SVOJE KAPACITETE MINISTARSTVU ZDRAVLJA REPUBLIKE SRBIJE

0
421

Ministarstvo zdravlja Vlade Crne Gore u saradnji sa nacionalnom aviokompanijom Montenegro Airlines stvailo je na raspolaganje sve svoje kapacitete, u cilju avio prevoza i zbrinjavanja pacijenata povrijeđenih u gradovima Republike Srbije.

Nakon direktne komunikacije dva ministarstva, Ministarstva zdravlja Crne Gore i Ministarstva zdravlja Republike Srbije, dogovoreno je da se zdravstvene institucije Crne Gore stave na raspolaganje povrijeđenim građanima Srbije ukoliko za takvu vrstu pomoći bude iskazana potreba. Dogovoreno je da se svim povrijeđenim građanima Republike Srbije koji zdravstvenu zaštitu zbog preopterećenosti zdravstvenih institucija ne mogu ostvariti u svojoj zemlji, omogući pružanje zdravstvene zaštite u svim zdravstvenim institucijama u Crnoj Gori uključujući i Institut „Dr Simo Milošević“ u Igalu.

Ministarstvo zdravlja Vlade Crne Gore je sa Montenegro Airlinesom dogovorilo da crnogorska nacionalna aviokompanija stavi na raspolaganje svu svoju flotu 24 sata u cilju obezbjeđivanja besplatnog avioprevoza povrijeđenih građana Republike Srbije.

Pružanje besplatnog avioprevoza i zdravstvene zaštite u Crnoj Gori građana Srbije ostvaruje se preko Kriznog štaba Republike Srbije.