17. novembar – Poljska donirala preko 60 hiljada doza Fajzer vakcina

0
121

Republika Poljska donirala je Crnoj Gori 60 840 doza Fajzer vakcina protiv COVID – 19. Ovu vrijednu donaciju je ministarki zdravlja dr Jeleni Borovinić Bojović uručila prva dama Republike Poljske gospođa Agata Kornhauser Duda, u okviru zvanične posjete predsjednika Poljske Andžeja Dude Crnoj Gori.

Ministarka Borovinić Bojović uputila je neizmjernu zahvalnost u ime Vlade Crne Gore, zdravstvenog sistema i građana prijateljskom poljskom narodu.

– Borba cijelog svijeta poslednje dvije godine usmjerena je na suzbijanje COVID pandemije. I Crna Gora sve svoje napore ulaže da bude dio globnih rješenja, koji bi vodili povratku normalnom životu. Vakcine, uz poštovanje propisanih epidemioloških mjera, naše su glavno sredstvo da ostvarimo cilj, a to svakako jeste život koji smo živjeli prije 2020.godine, život bez COVID-a. Zbog toga je ovaj Vaš gest nama posebno značajan, jer uz dovoljan broj vakcina i dovoljan broj vakcinisanih moći ćemo da spasimo ljudske živote, a to je naša osnovna misija, istakla je ministarka zdravlja, upućujući posebnu zahvalnost na podršci Poljske na putu Crne Gore ka Evropskoj uniji.

Dr Borovinić Bojović je ponovo pozvala sve građane da se vakcinišu i, kako je kazala, izbjegnu teške posljedice koje COVID infekcija nosi sa sobom.

Izražavajući zadovoljstvo što ima priliku da u ime Republike Poljske uruči drugu donaciju u vakcina Crnoj Gori prva dama Poljske je podsjetila da je ambasador Poljske početkom novembra uručio donaciju od 40 hiljada vakcina našoj zemlji.

– Nadam se da će upravo ova donacija pomoći da se veliki broj stanovnika Crne Gore vakciniše i na taj način, zahvaljujući međunarodnoj solidarnosti, uzajamno uspijemo da izađemo na kraj sa koronavirusom – poručila je Duda.