19. mart – Donacija kompanije Vezuv-Volcano IBD-u KCCG

0
56

Donacija Institutu za bolesti djece KCCG predstavlja još jednu potvrdu kompanije Vezuv-Volcano i opredijeljenosti da budu društveno-odgovorna kompanija i da pomažu zajednici u kojoj posluju.

– Svjesni trenutne situacije i svih izazova s kojima se suočavaju naše zdravstvene ustanove, naš izbor je bio Odjeljenje za hematoligiju i onkologiju i igraonica Instituta. Donacija se sastoji od jednog Smart TV, laptopa, kao i 4 iPad 8 tableta – izjavila je direktorica marketinga i korporativnih komunikacija Lena Bošković.

Na tabletima se nalaze i kompletno snimljene dječije predstave Gradskog pozorišta iz Podgorice.

Donaciju je u ime Instituta za bolesti djece Podgorica primio direktor Instituta dr Saša Radović koji je istakao da je Kompanija Vezuv pokazala empatiju prema najmlađim pacijentima.

– Kompanija Vezuv pokazuje da nova realnost koju nam je nametnuo koronavirus ne treba da bude smetnja za empatiju prema najmlađim pacijentima i za njihovo srećno djetinjstvo, uprkos određenim bolestima kroz koje prolaze. U ime Instituta za bolesti djece, Kliničkog centra Crne Gore izražavam zahvalnost za gest uz poštovanje prema planovima koje pokazuju i poštovanje koje podgoričko pozorište planira da realizuje – rekao je dr Radović.

– Drago nam je da je iz Gradskog pozorišta Podgorica dio ove humane akcije koja dolazi i kao najava Svjetskog dana pozorišta za djecu i mlade – izjavio je glumac Božo Zuber i dodao da će mališani Instituta već sjutra na doniranim tabletima moći da pogledaju predstavu Snježna kraljica.