21. jun – Novi studijski programi na Medicinskom fakultetu – Srbija

0
253

Nova generacija studenata uskoro štiže na kragujevački Univerzitet, a želja mnogih od njih je Fakultet medicinskih nauka. Od ove godine, na raspolaganju su novoakreditovani studijski programi Psihologija, Menadžment u zdravstvu i specijalističke akademske studije farmacije.
Decenijama koje su za nama važilo je nepisano pravilo da najstručniji zdravstveni radnici u sistemu zdravstve zaštite treba da budu na najodgovornijim rukovodećim mjestima, zanemarujući činjenicu da se većina nikada nije bavila rukovođenjem, niti je kroz sistem obrazovanja imala mogućnosti da savlada neophodne menadžerske vještine. Danas kada težimo da kompletan zdravstveni sistem bude organizovan na način koji je najedekvatniji da odgovori potrebama korisnika, neophodno je da imamo stručnjake koji mogu da odgovore ovom izazovu.
Fakultet medicinskih nauka u Kragujevcu prepoznao je zdravstveni menadžment kao jedanu od ključnih karika bez koje savremeno zdravstvo ne može da funkcioniše, sopšteno je sa kragujevačkog Univerziteta.
Za upis prve generacije studenata master studija za menadžera u sistemu zdravstvene zaštite, FMN će raspisati Konkurs za upis 88 kandidata. Pravo da konkurišu imaće svi zainteresovani kandidati koji su završili akademske studije od najmanje 240 ESPB (medicina, farmacija, stomatologija, ekonomija, pravo, menadžment).