21. mart – U BANJALUCI OBILJEŽEN SVJETSKI DAN OSOBA SA DAUNOVIM SINDROMOM IZLOŽBOM LENKE KELEMAN POD NAZIVOM “PRUŽI MI RUKU”

0
303

Izložba je realizovana u saradnji sa Edukativnim centrom “Svjetlice” koje radi sa djecom predškolskog i školskog uzrasta.

Koordinator ovog centra i roditelj djeteta sa Daunovim sindromom, Željka Perišić istakla je iz iskustva roditelja, da se za tri godine rada ovog centra dosta toga promijenilo, i to nabolje.

“Društvo je više otvoreno za djecu sa Daunovim sindromom i sama djeca, kao i roditelji su otvoreniji prema društvu. Nemaju sva djeca sa Daunovim sindromom sreću da budu prihvaćena u društvu. Kod nas se ta slika mijenja i meni je drago što je tako”, kaže Perišićeva.

Ove godine organizacija “Coordown” snimila je dirljiv video kao poruku majci koja nosi dijete sa Daunovim sindromom.

“Video je fenomenalan. To je moto i našeg udruženja, a i ova izložba je dala naglasak na majke, ali i ostale da ovim osobama pružimo ruku”, rekla je Željka Perišić, majka djevojčice Milice koja nam je ovom prilikom otpjevala i pjesmicu.

Autorka ove izložbe Lenka Keleman kaže kako se rad sa djecom sa Daunovim sindromom ne razlikuje od rada sa ostalom djecom.