22. septembar – 64. ZASEDANJE REGIONALNOG ODBORA ZA EVROPU SVJETSKE ZDRAVSTVENE ORGANIZACIJE

0
336

BEOGRAD/KOPENHAGEN– Ministar zdravlja, dr Zlatibor Lončar, predvodio je delegaciju Republike Srbije na 64. zasjedanju Regionalnog biroa za Evropu Svjetske zdravstvene organizacije, koje se održavao od 15-18. septembra u Kopenhagenu, u Danskoj.
Pored ministra, delegaciju Srbije su činili i prof. dr Dragana Jovanović, u svojstvu zamjenika šefa delegacije, Nj.e. Dragana Ivanović, ambasadorka Srbije u Danskoj, Irena Kovačević Kuzmić sekretar u ambasadi u Kopenhagenu i Darko Nikolić iz Ministarstva zdravlja. Regionalni komitet Svjetske zdravstvene organizacije za Evropu je sastanak na kome se okupljaju ministri zdravlja i visoki predstavnici iz 53 zemlje evropske regije, kao i stručnjaci i predstavnici organizacija civilnog društva iz regiona, da diskutuju o najvažnijim zdravstvenim pitanjima.
Predstavnici delegacije Ministarstva zdravlja Republike Srbije, imali su priliku da prisutne na skupu upoznaju sa posljedicama katastrofalnih poplava koje je Srbija doživjela u maju ove godine, kao i da se zahvale Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji i državama članicama na podršci i humanitarnoj pomoći povodom ove katastrofe.