23. jul – Ambasada Kine donirala KCCG 45 hiljada eura

0
99

Ambasada Kine u Crnoj Gori donirala je Kliničkom centru 45 hiljada eura, kao doprinos u borbi protiv Covida 19, saopšteno je iz te zdravstvene ustanove.

Ambasador Kine u Podgorici Đin Liu, je pohvalio napore koje su proteklih mjeseci uložili direktor Kiliničkog centra dr Jevto Eraković sa svojim zaposlenim, štiteći zdravlje i bezbjednost građana i spašavajući im živote.

– Medicinsko osoblje KCCG-a dan i noć se bori protiv virusa na prvoj liniji, štiteći naše zdravlje i bezbjednost i spašavajući živote. Iskreno vam izražavam najdublje poštovanje – kazao je kineski ambasador.

Kako je saopšteno iz KCCG, nakon što je prije dva dana Nacionalno koordinaciono tijelo ponovo proglasilo epidemiju u Crnoj Gori, Đin je kazao da je uvjeren da će crnogorski narod uspješno prevazići i ovaj izazov.

Đin je spreman da i dalje promoviše razmjenu između dvije zemalja, posebno između KCCG i kineskih medicinskih ustanova.

– Crnogorski narod je od davnina uporan i mudar i sigurno ćete ponovo uspješno prevazići poteškoće. Kina i Crna Gora su se uvijek podržavale i tokom pamdemije, i zbog toga su dvije strane i dalje produbljivale međusobno prijateljstvo. Pandemija se još uvijek širi svijetom, ali vjerujem da će dvije države i dva naroda nastaviti da se kreću rame uz rame, bez straha od teškoća i prepreka. Takođe sam spreman da i dalje promovišem razmjenu između dviju zemalja, posebno između KCCG i kineskih medicinskih ustanova. Iskreno želim da se Crna Gora što prije oslobodi od epidemije – poručio je Liu.

Dr Eraković je zahvalio na donaciji kineskoj ambasadi i podsjetio da je kineski narod i ranije podržavao Crnu Goru i crnogorski zdravstveni sistem.

Prema njegovim riječima, ovaj čin Đina i ambasade Kine, države koja je prva u svijetu imala iskustva sa Covidom 19, zaslužuje poštovanje, “jer se suočavamo sa izazovom nepredvidljivog toka i trajanja”.