23. jul – U KCCG novi prostor za dnevnu bolnicu i CMGI

0
283

Klinički centar Crne Gore dobiće uskoro novi prostor za potrebe dnevne bolnice i Centra za medicinsku genetiku i imunologiju (CMGI), predviđeno je ugovorom koji su potpisali Uprava javnih radova i najpovoljniji ponuđač u tenderskom postupku, doo Refena iz Podgorice.

Vrijednost ovih radova, koje će Vlada Crne Gore finansirati iz kapitalnog budžeta, kako se napominje u saopštenju Uprave, je više od 256 hiljada eura, a trebalo bi da budu završeni u roku od tri mjeseca od uvođenja izvođača u posao.
– Ugovorom su planirani adaptacija i opremanje kancelarijskim namještajem prostorija bivšeg odjeljenja za transfuziju krvi, u glavnoj zgradi Kliničkog centra. Ukupna površina tog prostora je 545 metara kvadratnih, od čega je za CMGI namijenjeno 425, a za dnevnu bolnicu 120 kvadrata. Projektom je u prizemlju predviđena prostorija za rad sa pacijentima, dok će na prvom spratu biti kancelarije, laboratorije, sanitarne i tehničke prostorije, kao i ostali sadržaji za nesmetan rad službi Kliničkog centra Crne Gore – pojašnjavaju u Upravi javnih radova.