27. jul – Rekonstrukcija Operacionog bloka i Jedinice za intenzivnu njegu u bjelopoljskoj bolnici

0
326

Adaptacijom operacionog bloka i nabavkom medicinske opreme u bolnici u Bijelom Polju, biće ispunjeni svi standardi za pružanje operativnih medicinskih usluga, a time će se stvoriti uslovi za bolji tretman pacijenata i nesmetan rad osoblja. Ovo je u Bijelom Polju, poručio ministar zdravlja dr Kenan Hrapović, najavljujući početak rekonstrukcije Operacionog bloka i Jedinice za intenzivnu njegu u bjelopoljskoj opštoj bolnici. Hrapović je rekao da se rekonstrukcija vrijedna oko 70 hiljada eura, uz nabavku neophodne opreme, realizuje uz podršku turske Agencije za međunarodnu saradnju i koordinaciju TIKA. – TIKA je, mogu slobodno reći, tradicionalni prijatelj crnogorskog zdravstva. Adaptacijom operacionog bloka i nabavkom medicinske opreme stvoriće se uslovi za bolji tretman pacijenata, ali i nesmetan rad osoblja – istakao je Hrapović. Tim projektom će, kako je rekao, biti ispunjeni svi standardi za pružanje operativnih medicinskih usluga, a samim tim će se, kako je dodao, značajno podići nivo zdravstvene usluge i zdravstvene zaštite građana. Direktorica Opšte bolnice Bijelo Polje dr Biserka Bulatović, istakla je da u Operacionom bloku i Jedinici za intenzivnu njegu radi iskusan, vrijedan, stručan i human kadar „koji nekad i preko svojih psihičkih i fizičkih mogućnosti prevazilazi sebe, samo za dobrobit pacijenta“. – U ovom bloku u otežanim uslovima, uspješno je, u prethodne dvije i po godine, urađeno 2.202 operacije. Ova donacija za nas, kao i prethodne donacije TIKE, predstavljaju ne samo čast, već i obavezu da je pratimo stručim radom i usavršavanjem, čime postižemo kvalitetniju zdravstvenu zaštitu naših sugrađana i građana Mojkovca, što nas svrstava u red opremljenijih zdravstvenih ustanova na sjeveru – naglasila je dr Bulatović.

Koordinator agencije TIKA Enver Resulogulari, kazao je da je ovo početak 323. projekta, koji od 2007. godine realizuje TIKA u Crnoj Gori.
– Od tog broja, 85 projekata je vezano za zdravstvo, a od komletnog broja, 17 njih je realizovano u Bijelom Polju. Sada smo u projektu adaptacije i opremanja Operacionog bloka u OB Bijelo Polje. Ova bolnica pruža usluge ne samo na nivou ove opštine, već i u okolnim opštinama. Mi se nadamo da će finalizacijom ovog projekta, do novembra, biti stavljen u funkciju važan objekat – rekao je Resulogulari.