24. januar – Institut i bolnica Meljine trebaju da zadrže zdravstvenu funkciju

0
251

Interes građana Heceg Novog je da Institut Dr Simo Milošević i bolnica Meljine zadrže zdravstvenu, odnosno funkciju zdravstvenog turizma i unaprijede djelatnosti, saopštio je predsjednik te Opštine Stevan Katić na sastanku sa britanskom ambasadorkom Alison Kemp.
Kemp se na sastanku interesovala za pitanje privatizacije Instituta i kazala da sa pažnjom prati te procese.
Katić je upoznao Kemp o aktuelnim dešavanjima u vezi sa ta dva važna preduzeća.
Iz Opštine Herceg Novi su saopštili da su u fokusu prvog zvaničnog razgovora Katića i Kemp bili potencijali za razvoj grada, vizija lokalne uprave, aktuelni i planirani projekti i pitanja privatizacije Instituta i bolnice Meljine.
Kemp je ocijenila da je Herceg Novi grad značajnih potencijala, čiji razvoj treba da bude pažljivo planiran. Govoreći o aktuelnim investicijama u oblasti turizma, dodala je da je u komunikaciji sa britanskim turoperatorima došla do zaključka da su gužve na granici sa Hrvatskom i registracija boravka prepreke daljem razvoju. Imajući u vidu da gosti iz Velike Britanije u Herceg Novi stižu sa dubrovačkog aerodroma, učesnici sastanka su se složili da je neophodno riješiti pitanje ljetnjih gužvi na granici sa Hrvatskom, na šta će Ambasada Velike Britanije nastojati da skrene pažnju.