24. januar – Od američkih humanitaraca još 64.000 maski

0
68

Američka dobrotvorna organizacija LDS Charities uručila je Crvenom krstu Crne Gore donaciju u vidu 64.000 hirurških maski. Ovo je, kako napominju u Crvenom krstu, treća donacija maski, a u prethodne dvije je ukupno donirano 24.000 komada, koje su podijeljene širom Crne Gore, putem opštinskih organizacija Crvenog krsta.

I posljednja isporuka maski će biti dalje distribuirana organizacijama Crvenog krsta u svim crnogorskim opštinama, njihovim korisnicima, ali i volonterima i zaposlenima, koji svakodnevno na terenu pružaju podršku osobama koje su pogođene posljedicama epidemije korona virusa.

– Zahvaljujemo se organizaciji LDS Charities na još jednoj veoma vrijednoj i korisnoj donaciji. Maske su nam u ovom trenutku veoma značajne, jer su potrebne kako bismo pomogli socijalno ugroženim građanima da se zaštite, ali i našim volonterima i zaposlenima da bezbjedno obavljaju svakodnevne aktivnosti. Posebno smo zahvalni na činjenici da je LDS Charities pružao i direktnu podršku našim lokalnim organizacijama da ojačaju svoje kapacitete i bolje odgovore na brojne humanitarne izazove – saopštila je generalna sekretarrka Crvenog krsta Crne Gore Jelena Dubak.

– Veoma nam je drago što smo u mogućnosti da nastavimo saradnju sa Crvenim krstom Crne Gore i pružimo im podršku u njihovim izuzetnim naporima da umanje patnju i pruže pomoć ljudima u Crnoj Gori, naročito u ovim teškim vremenima tokom pandemije Covid 19 – kazao je starješina R. Vejne Džonson, direktor LDS Charities-a u Crnoj Gori.

Crveni krst Crne Gore je, povodom jubileja – 145 godina postojanja, uručio zahvalnicu predstavnicima LDS Charities-a u Crnoj Gori za podršku u ispunjavanju humanitarne misije.