25. novembar – PRVI MEĐUNARODNI KONGRES PRIMARNE ZDRAVSTVENE ZAŠTITE

0
354

OPATIJA – U Opatiji se od 20. do 23. novembra održao Prvi međunarodni kongres primarne zdravstvene zaštite pod nazivom Renesansa u organizaciji Centra za izvrsnost  medicinskih struka, a pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja i Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje, Hrvatske liječničke komore, Hrvatskog liječničkog zbora, Hrvatske ljekarničke komore i Hrvatske komore medicinskih biohemičara.

Više od 500 učesnika, ljekara primarne zdravstvene zaštite, imalo je priliku saznati rezultate, novosti, učestvovati u raspravama, dijeliti iskustva i predlagati konstruktivne smjernice za veću učinkovitost sistema u 2015. godini zajednički s ministrom zdravlja, prim. Sinišom Vargom, v.d. direktora HZZO-a Tatjanom Prenđa-Trupec, te s predstavnicima struke i stručnih društava.

Posjećenost, aktivno učestvovanje i uključenost ljekara u sve dijelove programa kongresa (predavanja, panel diskusije, radionice), brojne pohvale, te zahvale za organizaciju ovakvog skupa, dokaz su potrebe za daljim unaprijeđenjem komunikacije, razmjene informacija i iskustava u sektoru primarne zdravstvene zaštite.