25. septembar – Pojačana kontrola u Beranama

0
111

U Opštini Berane posljednjih dana vlada složena epidemiološka situacija, kazao je za Jutarnji program TVCG, savjetnik predsjednika Opštine Berane, Darko Stojanović. Nažalost, juče su u ovoj opštini zabilježena dva smrtna slučaja, zato je vrijeme, kako kaže Stojanović, da se svi maksimalno uozbilje. Dodaje da će u Beranama nastupiti ozbiljna kontrola kritičnih zona, koju će sprovoditi Komunalna policija i ostali pripadnici policije. Obilaziće gradske ulice, ugostiteljske objekte, i ukoliko bude kršenja mjera, ističe, uslijediće kako prekršajno tako i krivično kažnjavanje.

Stojanović je podsjetio da je prema posljednjim informacijama Instituta za javno zdravlje, u Beranama 18 novoinficiranih korona virusom, ukupno inficiranih 412, dok se 536 oporavilo.

Prema izvještaju Opšte Bolnice Berane, trenutno se liječi 57 pacijenata od kojih 5 ima težu kliničku sliku, a dva pacijenta nalaze se na neinvazivnoj terapiji.

Stojanović je naglasio da su juče zabilježena i dva smrtna slučaja.

– Nadamo se da taj trend neće rasti, da će doći do stabilizacije, ali zato moramo raditi na tome, brojke ukazuju na to da se moramo maksimalno uozbiljiti – kazao je on.

Stojanović apeluje na poštovanje svih mjera, nošenje maski, distance, izbjegavanje većih okupljanja.

– Moramo popraviti disciplinu, da svedemo širenje na najmanju moguću mjeru – Stojanović je i istakao da će u Beranama nastupiti jača kontrola kritičnih mjesta koju će sprovoditi Komunalna policija i ostali pripadnici policije, i da ukoliko bude kršenja mjera, uslijediće kako prekršajno tako i krivično kažnjavanje.