26. april – Crna Gora napredovala u stepenu vakcinacije

0
306

Evropska nedjelja imunizacije je prilika da se još jednom glasno i jasno pošalje poruka o značaju vakcinacija, kazao je ministar zdravlja Kenan Hrapović, ocjenjujući da je Crna Gora postigla zavidan napredak u stepenu vakcinacije, što predstavlja podstrek za naredni period.
Hrapović je to saopštio u Osnovnoj školi Sutjeska u Podgorici, nakon premijernog igranja lutkarske predstave o značaju vakcinacije Zdravkino srce, čije je osmišljavanje i izvođenje podržala Kancelarija Svjetske zdravstvene organizacije u Crnoj Gori (SZO) u saradnji sa Institutom za javno zdravlje Crne Gore i Ministarstvom zdravlja, u sklopu obilježavanja Evropske nedjelje imunizacija.
Hrapović je rekao da su predstava i pozitivne reakcije djece na izvođenje pokazali da obrazovanje i kultura mogu da daju veliki doprinos spoznaji o značaju vakcinacije.
-Sedmica imunizacije je prilika da još jednom glasno i jasno pošaljemo poruku o značaju vakcinacija, da kažemo da smo spremni da ne iznevjerimo civilizacijski iskorak, kada su imunizacije u pitanju. Imunizacijama smo eliminisali mnoge zarazne bolesti, koje su odnosile milione života – istakao je Hrapović.