26. januar – Klinički centar Crne Gore dobio Povelju grada Trebinja

0
357

ttrebinjee

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

U Kulturnom centru u Trebinju, 26. januara  održana je Svetosavska akademija, na kojoj su Povelje grada Trebinja uručene iz oblasti zdravstvene zaštite Kliničkom centru Crne Gore u Podgorici, iz oblasti književnosti – akademiku Rajku Petrovu Nogu, a za doprinos porodice i društva njihovoj sugrađanki Mileni Lečić, majci osmoro djece.

“Klinički centar u Podgorici je zdravstvena ustanova u kojoj se pružaju brojne zdravstvene usluge i sprovodi visokospecijalizovana dijagnostika, liječenje i konsultativna specijalistička i subspecijalistička zdravstvena djelatnost. Predhodnih godina Klinički centar Crne Gore je građanima Trebinja pružao zdravstvenu pomoć u najkritičnijim situacijama životne ugroženosti, a ljekari specijalisti ove ustanove su reagovali onda kada je blagovremena intervencija bila od vitalne važnosti za svakog pacijenta koji je iz Trebinja najčešće bivao hitno upućivan u podgorički Klinički centar.

Zbog svakog spašenog pacijenta iz Trebinja, dodjelom Povelje Grad i građani Trebinja će izraziti svoju zahvalnost Kliničkom centru Crne Gore i uvažiti požrtvovani rad i pomoć koju je Klinički centar u Podgorici do sada pružao građanima Trebinja”, rečeno je prilikom najave uručenja Povelje našoj ustanovi.

Uručujući povelje, gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević izrazio je zahvalnost nagrađenima u ime gradske uprave i građana Trebinja.

        “Za ono što smo cijenili da je proteklih godina i vremena bilo dobro za naš grad i narod adekvatno nagradimo, a Povelja je način da Trebinje oda priznanje velikim ljudima. Klinički centar Crne Gore je od ratnih i poratnih godina, na veliko zadovoljstvo građana Trebinja, dao veliki doprinos njihovoj zdravstvenoj zaštiti. Ovo je znak pažnje za sve što ste učinili za naš grad” – rekao je Vučurević.

U ime menadžmenta Kliničkog centra Povelju je primila prof. dr Slavica Vujisić.

Zahvaljući se na gostoprimstvu i uručenom priznanju, prof. dr Vujisić je rekla da će KCCG i ubuduće pružati zdravstvene usluge građanima Trebinja kojima budu potrebne. Ona je izrazila zadovoljstvo na dosadašnjoj saradnji uz uvjerenje da će se ona nastaviti i ubuduće.