27. avgust – Odlučujići korak u pravcu izgradnje Urgentnog centra u Podgorici

0
189

irektor Kliničkog centra Crne Gore dr Jevto Eraković i gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković postigli su dogovor sa predstavnicima porodicama Đurović i Radojević koji su vlasnici parcele u krugu Kliničkog centra, a koji predstavlja prvi korak u pravcu izgradnje Urgentnog centra Kliničkog centra Crne Gore. Gradonačelnik Vuković se tom prilikom osvrnuo na izazove sa koronavirusom sa kojim se bore naši zdravstveni radnici, te istakao značaj izgradnje novog Urgentnog centra za Podgoricu, ali i čitavu Crnu Goru.

– Svjedoci smo poslednjih pola godine herojske borbe cjelokupnog društva, u prvom redu naših zdrastvenih radnika sa pandemijom koronavirusa. Čini se da je ova situacija pokazala koliko je taj sektor često nepravedno na udaru kritika. Mi kao društvo možemo da budemo ponosni na te ljude što je podstrek za dalji razvoj zdrastvenog sistema u Crnoj Gori da bi to bilo moguće našim zdrastvenim radnicima je neophodno stvoriti bolje uslove za rad. Svi ovi rezultati koji su lako mjerljivi i kojima se dive region i Evropa, dobijaju dodatno na značaju ako se vidi u kakvim uslovima rade zdravstveni radnici. Kao odgovorna lokalna uprava spremni smo da i tom segmentu damo doprinos. Izgradnja nove zgrade Urgentnog centra je objekat na koji Klinički centar, Podgorica i Crna Gora čekaju duži niz godina koja treba da servisira ne samo potrebe građana Podgorice već cijele Crne Gore – saopštio je gradonačelnik Vuković.

Za izgradnju novog Urgentnog centra Vlada Crne Gore će izdvojiti 15 miliona eura, a Glavni grad je postigao dogovor sa porodicama Đurović i Radojević o prenosu vlasništva kako bi se oslobodila parcela za izgradnju Urgentnog bloka.

Dr Eraković, istako je da je ovo veliki dan i za Klinički centar i za zdravstveni sistem Crne Gore i da najava izgradnje novog Urgentnog centra ne bi bila moguća bez pomoći i podrške Glavnog grada. On je naglasio da je bilo neophodno stvoriti preduslove da se objekat koji se nalazi u privatnom vlasništvu porodica Đurović i Radojević izmjesti i na taj način omogući izgradnja.